"יוטצ'נקה" (Jutrzenka= "כוכב הבוקר") הייתה אגודת הספורט השנייה בגודלה בין אגודות הספורט היהודיות בעיר, השנייה אחרי "מכבי". היא נוסדה בתחילת שנות העשרה של המאה ה-20, לפני מלחמת העולם הראשונה. היה לה מגרש ספורט משלה, בקרבת הפארק ע"ש ד"ר יורדן, ובו כ- 4,000 מקומות ישיבה תחת גג, בנוסף לכ– 6,000 מקומות עמידה. היו שם מגרש כדורגל, מסלולי ריצה ושישה מגרשי טניס, שהיו אז, בשנות ה-20, הטובים בעיר. מאות בני נוער התאמנו במגרשים אלה מדי יום ביומו, ובשבתות ובימי א' של השבוע התקיימו שם תחרויות ספורט שונות.
קבוצת הכדורגל של "יוטצ'נקה" השתייכה לצמרת הכדורגל בעיר ואף נכנסה בשנת 1926 לליגה הלאומית הפולנית, שהוקמה באותה שנה וכללה את שתים-עשרה הקבוצות המעולות והמובילות בצמרת הכדורגל הפולני. לעתים, נכללו שניים-שלושה משחקני "יוטצ'נקה" בהרכב נבחרת פולין ונבחרת העיר קרקוב. קבוצת הכדורגל שלה הייתה הקבוצה היהודית היחידה מקרקוב שהשתתפה במשחקי הליגה הלאומית בפולין, ואחת משתי הקבוצות היהודיות בפולין (השנייה היתה "חשמונאי" מלבוב) – ולכדורגלני "יוטצ'נקה" היו אוהדים רבים, ולא רק בקרב היהודים. מספר כדורגלני "יוטנצ'קה" מוזכר לטובה בספרות הספורט הפולנית: "המגן קלוץ… נכנס להיסטוריה של הכדורגל שלנו (הפולני) התור כובש השער הראשון לפולין במשחק הבין-לאומי פולין-שבדיה בשנת 1922 בשטוקהולם." כמו כן, קרומהולץ ופיצלה מוזכרים מיד אחרי פישלר מ"מכבי" בתור הכדורגלנים היהודים הטובים ביותר בקרקוב, אגב ציון, כי קרומהולץ היה אחד מטובי כובשי השערים בליגה הלאומית הפולנית בשנת 1927.
ספורטאי "יוטצ'נקה" התבלטו גם בשחיה ובכדור-מים. שחייניה החזיקו בכמה מהשיאים בפולין בשחייה ובשנים 1922-1924 זכו באליפות העיר בכדור-מים. בתקופה זו לא יכלו להם אף שחייני "קרקוביה" החזקים, ורק אחרי מאמצים רבים, בהדרכתו של מאמן הונגרי, הצליחו שחייני "קרקוביה" להגיע למקום הראשון במחוז קרקקוב לפני "התחרה הגדולה ביותר – 'יוטצ'נקה'".
ענף האתלטיקה-הקלה של "יוטצ'נקה" היה מפורסם פחות, אך גם ממנו יצאו שתיים-שלוש אצניות שהשתייכו לצמרת העירונית במקצועות ריצה שונים.
משנת 1927 התחיל תהליך שקשיעתה של האגודה הגדולה והמפורסמת הזאת, אגודה שמנתה מעל 500 חברים פעילים. לאחר שקבוצת הכדורגל ירדה מהליגה הלאומית החלו היהודים לריב ביניהם והדיחו את ההנהלה, שכללה אז מספר עסקנים-אוהדים עשירים, אשר במשך שנים נהגו להושיט סיוע כספי רב לקבוצה. באגודה חל פילוג, אחדים מחבריה הצטרפו ל"מכבי" או ל"הכוח" המקומי, אך רובם הפסיקו את פעילותם הספורטיבית כליל – וחברי ה"בונד" הגיעו לשלטון באגודה. כעבור שנתיים שקעה האגודה בחובות, העירייה שמה את ידה על המגרש המפואר (בגלל חובות בדמי שכירות) והמתקנים הרבים נמכרו במכירה פומבית ע"י אנשי ההוצאה לפועל.
רבים תרמו להתפתחותה ולהשגיה של "יוטצ'נקה", אך רק ארבעה מהבולטים מוזכרים בחומר התעודי: ד"ר ל. גלייסנר, ד"ר ל. פיינר, מ. שטאטר וכן שליסל, רק ארבעה מתוך עשרות, שהקימו והצעידו את אגודת הספורט הזו להישגיה הגדולים.